PIECZONE KLOPSIKI Z CUKINIĄ
ok. 30 klopsów
Mięso mielone wieprzowe z szynki 200 g.
Mięso na kotlety z indyka(mielone) 200 g.
Cukinia 1 szt.(nieduża)
Jajka 2 szt.
Bułka tarta 1łyżka (opcjonalne)
Makaron ryżowy 30 g.
Oliwa 2 łyżki
Makaron ugotuj,odcedź i posiekaj na małe kawałki.Cukinię umyj,zetrzyj na tarce o dużych oczkach,odciśnij sok,połącz z mięsem i makaronem,dodaj jajka i wyrób masę.Jeśli jest zbyt rzadka,dodaj trochę tartej bułki.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.Blachę wyłóż papierem do pieczenia.Uformuj z mięsa nieduże kotleciki,ułuż je na blasze,skrop olową i piecz ok.15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz