wtorek, 1 marca 2016

Przysmaki dla kota

GALARETKI Z WOŁOWINY I PODROBÓW
12-15 porcji

Pręga wołowa 200 g.
Filet z piersi kurczaka 200 g.
Marchew 1 szt.
Serca świerze kurcząt 100 g.
Wątróbka drobiowa 200 g.
Żelatyna 3 łyżeczki

Umyj mięso.Pręgę i filet z kurczaka zalej zimną wodą (2 litry ),dodaj obraną marchew,
zagotuj,zszumuj i gotuj na wolnym ogniu ok. 1,5 godziny.Dodaj wątróbkę i serca,gotuj pół godziny.

Mięsa i potroby wyjmij z wywaru i pokrój na kawałki.Przełóż do miseczek(warto je wyłożyć folią spożywczą,łatwiej będzie wyjąć gotowe galaretki).Do gorącego rosołu dodaj żelatynę,dobrze wymieszaj,zalej porcje mięsa i wstaw do lodówki,aż galaretli ztężeją.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz