TUŃCZYKOWE CIASTECZKA
OK 20 SZTUK
TUŃCZYK W SOSIE WŁASNYM (PUSZKA)100 G
JAJKO 1 SZT.
MĄKA PEŁNOZIARNISTA LUB OWSIANA 100 G
OLIWA Z OLIWEK 2 ŁYŻECZKI KOCIMIĘTKA DO SMAKU
TUŃCZYKA ODSĄCZ Z ZALEWY I ROZDROBNIJ WIDELCEM,DODAJ ROZKŁÓCONE JAJKO,MĄKĘ I OLIWĘ.JEŚLI MASZ SUSZONĄ KOCIMIĘTKĘ,DODAJ DO SMAKU.MASĘ DOKŁADNIE WYMIESZAJ.
BLACHĘ WYŁÓŻ PAPIEREM DO PIECZENIA.Z MASY FORMUJ KULKI WIELKOŚCI ORZECHA WŁOSKIEGO I UKŁADAJ JE NA BLASZE.PATYCZKIEM DO SZASZŁYKA ZRÓB KRZYŻYK POŚRODKU KAŻDEJ KULKI.PIECZ 15 MINUT W TEMPERATURZE 180 STOPNI C,A NASTĘPNIE WYSTUDŹ.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz