MARCHEWKOWE KOŚCI
OK. 15 SZTUK
MARCHEWKA 2 ŚREDNIE SZT.
JABŁKO 1 SZT.
MĄKA PEŁNOZIARNISTA 200G + ŁYŻKA DO POSYPANIA
JAJKO 1 SZT.
OLEJ LUB SMALEC 1 ŁYŻKA
MARCHEWKI I JABŁKO OBIERZ I ZETRZYJ NA TARCE O NAJDROBNIEJSZYCH OCZKACH.DODAJ JAJKO,MĄKĘ I TŁUSZCZ.ZAGNIEĆ CIASTO.
SCHŁADZAJ JE W LODÓWCE PRZEZ 20 MINUT.
CIASTO ROZWAŁKUJ NA OPRÓSZONEJ MĄKĄ STOLNICY I FOREMKĄ W KSZTAŁCIE KOŚCI(MOŻESZ WYCIĄĆ INNE KSZTAŁTY)WYTNIJ CIASTECZKA.
UŁÓŻ JA NA BLASZE WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA I PIECZ OKOŁO 20 MINUT W TEMPERATURZE 180 STOPNI C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz